Hans en Arno - al vroeg op koers

Hans en Arno namen in december 1985 de fakkel over van Leo.
Het bedrijf was na diverse tegenslagen zoals gezegd flink gekrompen. In feite was er nog sprake van een tweemanszaak.
Kantoor hielden ze voorlopig maar even in De Kwinkslag, het door vader Leo gebouwde café . Bij een potje 'keu-en' vergaderd het toch net even anders.
Overdag wordt er gebikkeld op de sloopwerken, 's avonds en in de weekeinden of tussendoor worden werken opgenomen en offertes gemaakt.
Het werk begint langzaam weer aan te trekken.
In de kennissenkring in Rijsbergen wordt naarstig gezocht naar goede personeelsleden.
Deze worden gelukkig ook gevonden.

De 'Snellen Boor'

Met John wordt een ervaren betonboorder binnengehaald. Met (diamant)betonboren hadden ze al eerder kennisgemaakt (zie: periode 1973-1985).
Zodoende wordt later 'De Snellen Boor' opgericht. Een (toen nog) apart bedrijf, helemaal gespecialiseerd in het boren en zagen met diamant in beton en steen.
Het wordt drukker en drukker, zowel in de sloop als in het boorwerk.
Klanten zijn verheugd over de geleverde kwaliteit en het zeer nette personeel. Een betere reclame kun je als bedrijf niet wensen.

Asbestsanering

Net na 1990 dient zich een nieuw fenomeen aan in de Nederlandse sloopwereld: professionele asbestsanering.
En, kenmerkend voor het jonge bedrijf: hier wordt enthousiast op ingesprongen. Specifiek materieel wordt aangeschaft, opleidingen worden gevolgd en later, als het BRL 5050 certificaat verplicht wordt, zijn ze er als de kippen bij om dit certificaat te behalen.

Achtmaalseweg Zundert

Hans gaat wonen aan de Achtmaalseweg in Zundert en een deel van het bedrijf verhuist noodgedwongen vanwege plaatsgebrek mee.
Dit zou echter niet lang duren, mede ook omdat de gemeente hierin niet wil meewerken. Het terrein oogt natuurlijk al snel rommelig, vanwege alle materialen en materieel.

Hoefstraat 5 Rijsbergen

Dan maar alles naar de Hoefstraat in Rijsbergen, waar Arno woont. Kantoor wordt gehouden in de garage naast de woning. Met enkele oude keten en materiaal uit de sloop wordt achter de woning een kantine en voorts een opslagschuur voor het materieel gebouwd. Uiteraard allemaal weer zelf (een aloude traditie)!

Het is druk. Het bedrijf groeit in deze tijd aanzienlijk. Vrijwel alle personeelsleden komen uit Rijsbergen of uit de directe omgeving.
Juist toen alles op rolletjes ging lopen begon het gedonder met (eerst) de nieuwe buurman die naast het bedrijf was komen wonen en (later) met de gemeente. Maar omdat er iets niet goed was met de vergunningen (eerlijk is eerlijk), bleek de strijd een verloren zaak. Het bedrijf had geen keuze: weer moest er verhuist worden!

De Waterman 24 Rijsbergen

Als eerste bedrijf vestigt Gebroeders Snellen zich aan het splinternieuwe - en nog helemaal kale - bedrijventerrein 'De Waterman' net buiten de bebouwde kom van Rijsbergen.
Als eerste wordt de kleine hal gebouwd, waarin de kantoorruimte, de personeelskantine en een magazijn worden ondergebracht.
Vervolgens wordt aan de linker voorzijde van het terrein de nieuwe woning van Arno gebouwd.
Omdat de reeds gebouwde hal al snel te klein was, werd besloten om een grote hal aan de rechterzijde te bouwen. Het bedrijf had eerder een sloopwerk in Rotterdam uitgevoerd, waarbij een stalen loods verwijderd diende te worden. Deze loods, bestaande uit twee puntdaken, werd (met vooruitziende blik) voorzichtig gedemonteerd, genummerd en opgeslagen, en later op de Waterman weer opnieuw gebouwd.

Certificaten en kwaliteit

Het starten met asbestverwijdering heeft bij gebroeders Snellen een 'trigger-effect' gehad op het gebied van certificaten.
Toen eenmaal dit zeer strenge systeem in het bedrijf zat ingebakken, werd gedacht: waarom zouden we niet meer certificaten behalen? Op het gebied van veiligheid, management en kwaliteit viel namelijk nog wel wat te behalen.
Zodoende werd naast het asbestcertificaat, in recordtijd het VCA-certificaat, het ISO-certificaat en het sloopcertificaat gehaald.

Het 'Hellegat'

Het terrein aan de Hellegatweg 7a in Rijsbergen, van oudsher simpelweg 'het Hellegat' genoemd, werd al door opa Hans Snellen gebruikt. In latere jaren werd het terrein echter verkocht.
Lange tijd is het Hellegat uit het oog, maar nooit uit het hart geweest. Er diende zich gelukkig later een mooie kans aan om het terrein (gedeeltelijk) te huren.

2e Hands materialen

Onze locatie voor de tweedehandsmaterialen vindt u aan de Hellegatweg 7a te Rijsbergen.
Telefoon: 076-5961122

Onze openingstijden op deze locatie:

Maandag - Vrijdag; 09:00 - 17:00 

metselstenen

Kijk op onze tweedehandsmaterialen!

Vacatures

Wij zoeken naar:

Diverse funties...
Kijk hier voor de vacatures!