Leo Snellen bij de ontsteking - klaar voor het aftellen!

Leo Snellen bij de ontsteking van het dynamiet


In deze periode voerde Leo Snellen het bewind.
het bedrijf vestigde zich aan de van Oosterhoutstraat te Rijsbergen. Daar had Leo een oude boerderij gekocht die hij met sloopmaterialen (uiteraard!) helemaal opknapte. Achter op het terrein werd met sloopmateriaal een grote loods gebouwd.
De opleiding HTS weg- en waterbouwkunde die hij in Dordrecht had gevolgd kwam goed van pas.
Leo specialiseerde zich verder in springstoffen en was een van de eerste in Nederland die het diploma 'Springmeester' in ontvangst mocht nemen.

Verder nam het aantal renovatie-sloopwerken gestaag toe. Voorheen werd sloop t.b.v. renovatie zelden uitbesteed aan een sloopbedrijf. Bouwbedrijven deden dit veelal zelf. Maar zoals ook specialisatie in de bouw steeds verder ging (de allround timmerman van vroeger werd langzaam vervangen door de bekistingstimmerman, afbouwtimmerman enz.), werd het ook steeds belangrijker om te specialiseren als sloper.
Ten behoeve van renovatiesloop werd meer gespecialiseerd gereedschap aangeschaft. 

Leo's vier zonen gingen - in vakanties - al vroeg mee naar het werk.
Ook op het terrein aan de van Oosterhoutstraat en aan de Hellegatweg ('t "Hellegat") was er voor de jongens altijd wat te doen. Want er lagen altijd bergen met steentjes die schoongebikt, gesorteerd en opgestapeld konden worden.
Waren de stenen niet voor de verkoop, dan werden ze wel gebruikt voor de eigen projecten.
Zo werd in de loop der jaren door Leo heel wat gebouwd. Op het Hellegat werd een kantoor en een buitenzwembad gebouwd. Achter de woning aan de van Oosterhoutstraat werd een binnenzwembad gerealiseerd (dit werd later zwembad 'De Kwinkslag'). Een groot deel van de Rijsbergse jeugd heeft hier in die tijd zijn zwemles gehad.
In een deel van de erachter gelegen loods werd vervolgens een sauna gebouwd. En later volgde ook nog een heus café!
En alhoewel de sauna en het zwembad later werden gesloten (te wijten aan overregulering van de overheid en concurentie van her en der verschijnende zwemparadijzen), bleef 'café-bar De Kwinkslag' altijd een succes.

Terug naar het werk.
De klad komt er in, en flink ook. Jaren van neergang volgen. Veel bedrijven kampen met problemen of gaan in deze jaren kopje onder.
Ook Snellen ontkomt niet aan de malaise. Het personeelsbestand wordt nihil. Tevens kampt Leo met gezondheidsklachten (reuma).
Zoons Hans en Arno, die al langere tijd met Leo mee op karwei gaan, besluiten de stoute schoenen aan te trekken, en nemen in december 1985 het bedrijf over.
De naam veranderd in 'Gebroeders Snellen Sloopwerken VOF'.

2e Hands materialen

Onze locatie voor de tweedehandsmaterialen vindt u aan de Hellegatweg 7a te Rijsbergen.
Telefoon: 076-5961122

Onze openingstijden op deze locatie:

Maandag - Vrijdag; 09:00 - 17:00 

metselstenen

Kijk op onze tweedehandsmaterialen!

Vacatures

Wij zoeken naar:

Diverse funties...
Kijk hier voor de vacatures!