Duurzaam Slopen

duurzaam slopen

 

Bij Snellen BV staat duurzaam ondernemen - en duurzaam slopen in het bijzonder - zeer hoog in het vaandel.

Bij duurzaam slopen wordt (naast prijs en kwaliteit) in het bijzonder gekeken naar de milieu- en sociale aspecten. De tijd van 'even een pand in elkaar stampen' en rechtstreeks afvoeren naar het stort is definitief voorbij.

Cradle-to-Cradle

Hierbij is het begrip 'Cradle-to-Cradle' of ook wel afgekort tot C2C, een bekend fenomeen.
Wat is eigenlijk Cradle-to-Cradle?
Daarmee wordt bedoeld dat gebruikte materialen na hun 'leven' in het ene product kunnen worden gebruikt in een nieuw leven in een ander product. Daarbij is het een streven om geen afval meer te hebben en de toekomstige generatie(s) een schone omgeving met voldoende grondstoffen te kunnen garanderen. Onze kinderen, kleinkinderen en alles wat daarop volgt zou ook nog graag van de wereld gebruik willen maken.

balkhout-sloop-recycling

Hoe draagt een slopersbedrijf hierin bij?
Omdat we met onze neus bovenop het einde van het 'leven' van het ene product zitten (de sloop), en we vervolgens erop toezien dat het materiaal een nieuw leven geschonken wordt! Recycling in de meest pure vorm.

Snellen Recycling

Tijdens de sloop worden vrijkomende materialen al gescheiden in deelstromen zoals puin, metaal, plastic, hout etc.
Direct herbruikbare materialen gaan naar onze opslag voor tweedehandsmaterialen. Ook materialen die nog een bewerking nodig hebben gaan daar naar toe, maar moeten dus eerst nog behandeld worden. Denk hierbij aan het spijkervrij maken van hout, het afbikken van stenen e.d.
In onze sorteerhal komen de zogenaamde Bouw- en SloopAfval containers terecht alwaar de nog niet gesorteerde materialen in precieze deelstromen worden gescheiden. Papier gaat naar de papierindustrie, puin gaat naar de breker (t.b.v. korrelmix), afvalhout gaat naar de houtbank, metalen gaan naar de 'ijzerboer' enzovoorts.
We streven ernaar om geen restfracties over te houden, want dat moeten we immers naar de stortlocatie afvoeren!

 

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

2e Hands materialen

Onze locatie voor de tweedehandsmaterialen vindt u aan de Hellegatweg 7a te Rijsbergen.

Onze openingstijden op deze locatie:

Maandag   08:00 - 16:00 
Donderdag    08:00 - 16:00

metselstenen

Kijk op onze tweedehandsmaterialen!

Vacatures

Wij zoeken naar:

Diverse funties...
Kijk hier voor de vacatures!

Onze partners in kwaliteit: